Prof. dr. sc. Nikica Gabrić

Oftalmolog Specialist. I lindur më 1961 në Metković të Kroacisë.
Në kirurgjinë e segmentit të përparëm ka mbi 30,000 operacione, kryesisht të kataraktës, glaukomës, fakoemulsifikimit, strabizmit, transplantimit të kornesë dhe kirurgjisë të eliminimit laserik të dioptrisë.