Eliminimi Laserik i Dioptrisë

Eliminimi laserik i dioptrisë kundrejt lenteve kontaktit

  1. Lentet e kontaktit paraqesin rrezik më të madh për shëndetin e syve tuaj .

Sipas studimeve shkencore të realizuara nga The British Contact Lens Association:

Reziku i komprometimit të shiqimit nga infeksioni  është 1 : 500 për bartje më të gjatë të lenteve të kontaktit (që aktualisht është shumë më i lartë se rreziku i eliminimit laserik të dioptrisë). Në krahasim (për më tepër), rreziku nga infeksioni në eliminim laserik të dioptrisë është diku 1 : 10,000

  1. Implikimi financiar

Eliminimi laserik i dioptrisë ëshë shumë më i lirë në krahasim me bartjen ndër vite të lenteve të kontaktit.

  1. Lentet e kontaktit limitojnë aktivitetin sportiv, ushtrimet dhe jetën sociale

 Lentet e kontaktit kanë përparësi në krahasim me syzet duke pasur shiqim më të zgjeruar periferik. Sido që të jetë, vetëm një lëvizje e thjerrëzës na privon prej vazhdimit të aktivitetit!!!

Eliminimi laserik i dioptrisë nuk ju privon nga kënaqësitë e jetës, ju jeni të lirë të merreni me secilin aktivitet që ju dëshironi.

 

Leave a reply