Angio OCT / Angiografia Flurosceinike

Angiografia fluoresceinike-FAG është metodë e ekzaminimit me kontrast

e anë të së cilës pasqyrojmë dhe zbulojmë ndryshimet të cilat ndodhin në retinë shkaku i sëmundjeve të ndryshme. Kontrasti i quajtur fluorescein jepet në venë dhe pas disa sekondave arrin në enët e gjakut të retinës. Pastaj fillohet të fotografohet pjesa e pasme e syrit me aparatin e quajtur fundus-kamerë . Angiografia fluoresceinike përdoret për diagnostikimin e shumë sëmundjeve si: retinopatia diabetike, degjenerimi senil i makulës, okluzioni i arterieve apo i venave në retinë, proceset inflamatore në retinë e të tjera.

Në klinikën tonë është instaluar aparati i gjeneratës së fundit Topcon TRC-NW8

Scroll to Top